nieuws

Nieuwe minister: Rookverbod in 2008

Horeca

De horeca moet rekening houden met een snelle invoering van een rookverbod. Op de dag van de beëdiging van het nieuwe kabinet meldde de nieuwe minister van VWS, Ab Klink, dat er binnen een jaar een rookverbod in de horeca is. Ondanks dat in het regeerakkoord 2011 staat.

Nieuwe minister: Rookverbod in 2008

Minister Klink zei dit donderdagavond in een interview op televisie. Hij sprak van een ‘persoonlijke ambitie’ om het rookverbod niet in 2011, zoals vermeld in het regeerakkoord, maar in 2008 in te voeren.

Meeroken

‘Ik zal over zo’n besluit uiteraard eerst in overleg treden met de meest betrokken collega’s in het kabinet’, aldus Klinkt, die stelde dat horecapersoneel zeer ernstige gezondheidsschade oploopt door het meeroken.

Gasmasker

Klink haalde in het interview een onderzoek aan dat recent is gepubliceerd in een Duits tijdschrift. Klink: ‘Gebleken is dat personeel vijf maal de toegestane waarden van schadelijke stoffen binnen krijgt. Je zou dus eigenlijk in cafés en discotheken met een gasmasker op je werk moeten doen. Dat is een zeer ernstig gegeven’.

Omzetverlies

Juist voor de laatste twee groepen, cafés en discotheken, vreest de branche omzetverlies bij het invoeren van een rookverbod. Dat liet Koninklijk Horeca Nederland (KHN) recentelijk nog weten.

Zie ook:

KHN reageert behoedzaam op plannen Ab Klink

Reageer op dit artikel