nieuws

Nieuwe topman brouwerij InBev

Horeca

De Braziliaan Carlos Brito is benoemd tot bestuursvoorzitter van de Belgische brouwerij InBev. Hij neemt met onmiddellijke ingang de plaats in van John Brock, wiens contract niet zal worden verlengd, liet de bierbrouwer dinsdag in een verklaring weten.

Brito geeft nu nog leiding aan de activiteiten van InBev in Noord-Amerika. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van de Braziliaanse brouwerij AmBev. InBev ontstond in 2004 toen de Belgische brouwerij Interbrew AmBev overnam.

Onder Brito’s leiding wil InBev meer bedrijven overnemen in vooral Latijns-Amerika en Azië. Op die manier hoopt de brouwerij minder afhankelijk te worden van de slinkende West-Europese markt.

De Belgische brouwer maakte verder bekend dat de voorzitter van de raad voor commissarissen Pierre Jean Everaert in mei wordt vervangen door Peter Harf. Everaert wordt erevoorzitter. InBev is in volume de grootste bierbrouwer ter wereld. Het is eigenaar van tweehonderd merken zoals Stella Artois, Skol, Leffe en Hoegaarden. InBev heeft 77.000 mensen in dienst en is actief in meer dan dertig landen. Vorig jaar behaalde het concern een omzet van 8,57 miljard euro (inclusief vier maanden AmBev).

Reageer op dit artikel