nieuws

Nieuwe uitdaging voor Van Coevorden

Horeca

Chef-kok Schilo van Coevorden van The Dylan en The College Hotel in Amsterdam is benoemd tot culinair adviseur van alle hotels van de Stein Group. Per 1 januari 2006 treedt Van Coevorden in deze functie in dienst.

De keten bestiert behalve The Dylan en The College Hotel tien andere kleine luxueuze vijfsterrenhotels in Europa. De Stein Group heeft bovendien plannen voor het openen van vier nieuwe hotels. Van Coevorden blijft in zijn nieuwe functie chef-kok van The College Hotel.

Van Coevorden denkt aan het opzetten van een exclusieve lijn. ‘Een exclusieve lijn is de bedoeling, maar dat willen we stap voor stap standaardiseren, aangepast aan de lokale markt. Het wordt niet zo dat je gerecht A overal kunt eten’, aldus Van Coevorden in Het Financieele Dagblad.

De 37-jarige kok zegt wel zelf te blijven koken. ‘Het zou mijn hart breken als dat niet meer kon. Ik moet blijven koken. Ga ik bijvoorbeeld naar Londen, dan kan ik zo de keuken in.’

Meer weten over Van Coevorden? Bekijk hier een reportage over de chef-kok inclusief vijf recepten van de chef-kok.

Reageer op dit artikel