nieuws

NS gaat testen met koffiecatering uitbreiden

Horeca

De kans dat de koffie weer terugkomt in de trein, is toegenomen. De NS gaat proeven met mobiele koffieteams intensiveren. Binnenkort kunnen ook treinreizigers in de Randstad een kop koffie, cappuccino of thee verkrijgen.

De NS voert momenteel een proef uit op het traject Haarlem-Maastricht. Daarbij lopen medewerkers van de huiscateraar Servex door de coupes met een rugzak vol warm water. Daaruit schenken ze koffie, cappuccino of thee. De consumptie van een beker warme drank kost 1,50 euro.

NS-woordvoerder Martijn den Dekker is gematigd positief over de eerste resultaten van de proef. ‘Er is behoefte aan koffie, zo blijkt uit de eerste voorzichtige resultaten. We gaan de proef uitbreiden op trajecten in “de brede Randstad” en onderzoeken of het financieel haalbaar is. Het voordeel is dat we niet meer gebruik maken van het bekende karretje. Onze medewerkers kunnen zo makkelijker door de trein bewegen.’

Het proefteam bestaat momenteel uit dertig Servex-medewerkers. Mocht het nodig zijn om dit team uit te breiden, dan is hiervoor ruimte. ‘Verder gaan we dit jaar drie vestigingen van La Place openen op stations in ons land. De eerste komt zeer waarschijnlijk in Leiden’, aldus Den Dekker.

De NS schrapte enkele jaren gelden de treincatering af. Slechts twee procent van de reizigers maakte gebruik van de service waardoor de NS er jaarlijks vijf miljoen euro op toelegde. Vorig jaar meldde de Haagse politiek dat de koffie in de trein weer moest terugkomen. Sinds kort voert de NS dus proeven uit, die binnenkort worden geïntensiveerd.

Reageer op dit artikel