nieuws

Ook culinaire kanjer Cees Helder kookt op Sail

Horeca

Sail 2005 blijkt een prima podium voor topkoks om hun kookkunsten te vertonen. Na tweesterrenkok Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn was het donderdag de beurt aan de Rotterdamse kookkanjer Cees Helder van restaurant Parkheuvel*** in Rotterdam.

Samen met zijn vrouw Rosalie verzorgde Cees Helder een diner tijdens het populaire vaarevenement in Amsterdam. De aanwezigheid van Helder mag opvallend worden genoemd, omdat de chef-kok zelden buiten zijn eigen Rotterdamse restaurant kookt. Maar voor Sail maakte hij graag een uitzondering, aldus de Rotterdammer.

Helder is namelijk gek van zeilen. ‘Ik heb zelf een zeilboot van ruim elf meter, maar daar vaar ik meestal rustig mee op het IJsselmeer of de Waddenzee. Omdat ik Sail nog nooit heb meegemaakt, zei ik tegen mijn vrouw: “Ga mee, want dit is véél te leu’l”‘, aldus Helder in De Telegraaf

Helder maakte tijdens Sail een lunch met een bouillabaisse van tong en gerookte paling met zoetzure komkommer, gegrilde tarbot met ansjovismousseline en een gepocheerde ossenhaas met truffel. Daarbij werden de wijnen Château Monestier la Tour 2003 en Château du Tertre 1998 geschonken.

Reageer op dit artikel