nieuws

Rotterdam krijgt eerste Europese halal-loods

Horeca

De Rotterdamse haven krijgt het eerste distributiecentrum voor halal-voedsel in Europa. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft in Jakarta een intentieverklaring ondertekend voor de bouw van deze terminal.

De halal-producten zijn gebaseerd op de islamitische religieuze wetten. De doelgroep bestaat uit 30 miljoen moslims in het Europese achterland. Dat heeft een woordvoerder van het Havenbedrijf donderdag bevestigd.

De nieuwe terminal zal uitsluitend worden gebruikt voor de opslag van halal-gekeurde importproducten afkomstig uit Indonesië en Maleisië. Het Rotterdamse Havenbedrijf heeft 3,5 hectare grond op de Maasvlakte toegezegd voor de bouw van de terminal die in 2007 klaar moet zijn.

Gesprekken hierover zijn begin 2005 begonnen. Al in mei zal met de speciale opslag en distributie van islamitische producten worden begonnen. Halal controlebedrijven houden streng toezicht op het vervoer en de opslag.

Volgens een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam wordt het mogelijk om op grote schaal halal-producten te verwerken. ‘We hebben tenslotte een achterland van zo’n 30 miljoen moslims.’ Volgens de zegsman gebeurde de import van halal-producten eerder op kleinere schaal.

Reageer op dit artikel