nieuws

Rotterdam wil coffeeshops weg van scholen

Horeca

Rotterdam gaat het gebruik en de handel van cannabis op scholen aanpakken. Vertegenwoordigers uit het onderwijs en de jeugdzorg willen dat coffeeshops die binnen een straal van 250 meter van een school zijn gevestigd, hun deuren sluiten.

Dat staat in een manifest dat initiatiefnemer Geluk, CDA-wethouder in de stad, maandagmiddag heeft overhandigd aan minister Donner van Justitie. Het Manifest van Rotterdam pleit voor het sluiten van coffeeshops in de buurt van scholen en in woonwijken, het handhaven van een blowverbod rondom scholen en betere afspraken tussen het onderwijs en de hulpverlening. Verder zijn de opstellers voor een harde aanpak van illegale wietteelt en tegen een verdere regulering van de teelt.

Wethouder Geluk:’Iedere Rotterdamse jongere verdient een goed toekomstperspectief. We zien echter dat het gebruik van cannabis bij een groep jongeren leidt tot verminderde schoolprestaties en zelfs voortijdig schoolverlaten. Dit mogen we niet accepteren. We moeten er alles aan doen om zowel het aanbod als de vraag naar cannabis sterk terug te dringen. Alleen een gezamenlijke aanpak van gemeente, onderwijs, hulpverlening en politie werkt. Ik ben verheugd dat zo’n grote groep directeuren van onderwijsinstellingen en jongerenwerkers in Rotterdam dit manifest onderschrijven.’

Het manifest is ondertekend door een groot aantal directeuren en rectoren van Rotterdamse basis- en middelbare scholen.

Reageer op dit artikel