nieuws

Samensmelten HBI en Bedrijfschap is optie

Horeca

Ben Rijgersberg, de vertrekkende directeur van het Horeca Branche Instituut (HBI), opteert voor de mogelijkheid om het HBI en het Bedrijfschap Horeca en Catering in elkaar te schuiven. Rijgersberg is zorgelijk over het steeds minder collectief regelen van zaken.

Dat blijkt uit een interview in Misset Horeca. Het HBI en het bedrijfschap hebben een nuttige functie en een grote waarde voor de bedrijfstak, meldt Rijgersberg. ‘Die functies moet je niet verder uitkleden. Ik vind dat de grens is bereikt. Misschien moet je organisaties wel in elkaar schuiven.’

Vorige week werd bekend dat de 55-jarige Rijgersberg na dertig jaar de horeca gaat verlaten. Hij gaat per 1 april als directeur aan de slag bij het COLO, een vereniging die de belangen van het beroepsonderwijs behartigt. Over zijn opvolging is nog niets bekend.

In zijn ‘afscheidsinterview’ in Misset Horeca meldt Rijgersberg dat hij voor zijn vertrek nog iets wil doen aan de grote hoeveelheid horecawedstrijden die er in de branche zijn. ‘Ik vind dat het HBI minder wedstrijden moet organiseren en meer moet coördineren. Iedereen die vakwedstrijden organiseert, moet met elkaar samenwerken. Voor ik vertrek wil ik deze discussie nog in gang zetten.’

Wilt u Misset Horeca wekelijks ontvangen? Neem dan hier een abonnement

Reageer op dit artikel