nieuws

Samenwerking SENA en KHN verloopt goed

Horeca

Het aantal horecaondernemers dat meedoet aan de nieuwe betalingsregeling voor de SENA is enorm. Ruim 14.000 leden van KHN betalen de afdracht van de SENA muziekrechten. Dat is conform de verwachting, zo laat KHN-woordvoerder Anthony van der Klis weten.

Door een jaarlijkse lumpsum te betalen worden de muziekrechten voor de deelnemende leden van KHN in één keer afgekocht. Daarmee wordt een enorme administratieve lastenverlichting voor de horecabranche en SENA gerealiseerd, zo stelt KHN.

De branchevereniging is van mening dat een dergelijke samenwerking als met SENA ook door andere auteursrechtelijke organisaties zou moeten worden overgenomen, zoals bijvoorbeeld BUMA. KHN is hierover in gesprek met de overheid.

Volgens de nieuwe regeling, die 1 januari jongstleden van start ging, worden de deelnemende leden door KHN per bedrijfstype belast. In 2005 betalen cafetaria’s 135,- euro, restaurants 200,- euro, café/barbedrijven 225,- euro, hotels 275,- euro, zaalbedrijven 275,- euro en discotheken 990,- euro per jaar. De afspraken met SENA lopen tot en met 2008 maar kunnen tussentijds worden opgezegd.

Reageer op dit artikel