nieuws

Supperclub moet wereldwijde community worden

Horeca

Club-restaurant de Supperclub, met zijn ontstaansgeschiedenis in Amsterdam, moet een wereldwijde ‘community’ worden. Een eerste aanzet daartoe is de Supperclub mobiele telefoon met nieuwe mogelijkheden voor het uitgaansleven. Ook komt er een magazine en gaat er op de Middellandse Zee een cruiseschip varen.

De belangstelling van gasten en financiers, die overal ter wereld een filiaal willen openen, is zo groot, dat eigenaar Bert van der Leden en zijn mensen het tijd vinden voor een stap verder. Inmiddels is er al een Supperclub in Rome, San Francisco, een cruiseboot in Amsterdam en Supperclub op locatie.

De komende jaren openen zij nog meer clubs en nemen zij nog andere met Supperclub verbonden initiatieven. Zo gaan er zaken open in onder meer Istanbul, Londen, New York en Singapore en gaat komende zomer het nieuwe cruiseschip varen vanuit Saint Tropez. De nieuwe aanwinst, ooit als veerboot gebruikt tussen de haven van Bremen en het eiland Helgoland, is 150 meter lang en moet plaats bieden aan 360 tot 850 mensen. Van der Leden bouwt de gemeenschap uit via een lidmaatschap waaraan allerlei voordelen vastzitten. Dat is ook het geval binnen het mobiele netwerk, dat opengaat onder de naam Supperclub Mobile. Er zijn vooralsnog honderd telefoontjes beschikbaar.

De bezitters kunnen onderling gratis met elkaar bellen, maar ze krijgen ook via een speciale agenda toegang tot het uitgaansleven, onder wie muzikanten, dj’s, kunstenaars en andere ‘nachtdieren’. Opvallend aan het witte toestel is dat de Supperclub op afstand materiaal kan toevoegen en aanpassen, in plaats van dat de gebruikers zelf moeten gaan downloaden. Het gaat dan om foto’s, muziek, interviews en vormen van kunst.

Reageer op dit artikel