nieuws

Supperclub schaft enorme feestboot aan

Horeca

Horecabedrijf Supperclub komt met een nieuw schip voor feesten en congressen. De horecaboot moet 1800 gasten kunnen herbergen en komt te liggen in de Middellandse zee. Met de aankoop van de boot verdubbeld Supperclub haar vloot.

De boot ligt momenteel in de haven van de Duitse stad Bremen. Het heeft tot voor kort dienst gedaan als ferry tussen Duitsland en Denemarken. Als de koop helemaal rond is, wordt het schip van 96 meter lang en vijftien meter breed zeer waarschijnlijk in de Turkse stad Istanbul omgebouwd tot feestboot. De definitieve aankoop van het in 1961 gebouwde schip is afhankelijk van een laatste keuring en wordt over enkele weken verwacht.

‘We wilden altijd al graag een boot in de Mediterrane zeeën hebben’, aldus directeur Cleo Vehmeyer van IQ Creative, de moedermaatschappij van de Supperclub. ‘Onze zakenman Bert van der Lede is momenteel in Zuid-Frankrijk om ligplaatsen voor de boot te regelen. De boot moet volgend jaar zomer operationeel zijn en wordt uitgevoerd in dezelfde stijl als onze Amsterdamse boot. Als er wat te doen is in Monaco, willen we er met de boot bij zijn. Is er iets in Cannes, dan zijn we daar. Verder denken we aan Barcelona en Italiaanse badplaatsen.’

De Amsterdamse boot Supperclub Cruise kan vijfhonderd bezoekers ontvangen en werd enige tijd geleden nog ingezet tijdens de designbeurs Bar:nl. In tegenstelling tot de Amsterdamse boot krijgt het nieuwe slaapplaatsen aan boord. 22 Om precies te zijn. Supperclub wil de boot zowel voor privé- als zakenfeesten gebruiken en mikt op mensen van 25 tot 55 jaar met een bovenmodaal inkomen.

Supperclub heeft buiten het schip om horecazaken in Amsterdam en Rome. Verder werkt het aan nieuwe vestigingen in het buitenland. Onder het moederbedrijf IQ Creative vallen ook de Amsterdamse restaurants Nomads en More. In de jongste uitgave van de Misset Horeca Top 100, de ranglijst met grootste horecabedrijven van Nederland, bezet het de 81ste plaats met 7,2 miljoen euro omzet per jaar.

Reageer op dit artikel