nieuws

Toerisme Zuid-Holland blijft groeien

Horeca

De opbrengsten uit toerisme in Zuid-Holland komen over 2006 uit op ongeveer 1,73 miljard euro. Dat is een stijging van 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo meldde de provincie dinsdag.

Ze verwacht ook voor 2007 een stijging. Volgens gedeputeerde Erik van Heijningen (toerisme) is de stijging toe te schrijven aan het door de provincie gevoerde beleid, de nauwe samenwerking tussen verschillende partijen en enkele succesvolle evenementen als het Rembrandtjaar en het Mozartjaar.

Kloostertuin

De provincie verwacht dat toeristen in 2007 nog meer geld uitgeven. Daar moeten onder meer het Vermeercentrum in Delft en de Kloostertuin in Dordrecht voor zorgen. Zuid-Holland heeft zichzelf als doel gesteld dat de toeristische bestedingen tussen 2006 en 2010 met 10 procent toenemen.

Reageer op dit artikel