nieuws

Tonnen troep van badgasten opgeruimd

Horeca

Het is bijna een wonder dat op de Scheveningse stranden nog zand te zien is. Dagelijks laten strandgasten namelijk ongeveer 20.000 kilo troep achter. De gemeente Den Haag heeft de afgelopen drie weken dan ook ruim 400 ton afval van de drukbezochte 13 kilometer strand gehaald.

De schoonmakers werken ’s nachts. Tussen middernacht en acht uur ’s morgens trekken 20 tot 25 gemeentewerkers met hun werktuigen over het zand. Ze gebruiken onder meer wagens die zijn uitgerust met een soort zandzeef, waardoor ook kleine dingen als stukjes glas weggehaald worden.

Wethouder Stolte (Stadsbeheer) benadrukte dinsdag dat de schoonmakers goed werk doen, maar hoopt wel dat ‘de bezoekers mee willen helpen om van Scheveningen het schoonste strand van Nederland te maken, door hun eigen rotzooi op te ruimen’.

Reageer op dit artikel