nieuws

Van der Most vindt nieuwe uitdaging in Duitse kazerne

Horeca

Horecaondernemer en zakenman Hennie van der Most heeft een voormalig kazernecomplex van de Bundeswehr in het Duitse Hohenkirchen aangekocht. Van der Most wil het militaire complex in Noord-Duitsland dat Freizeitpark Itterbeck gaat heten, ombouwen tot de eerste ‘overdekte camping’ ter wereld.Van der Most investeert 20 miljoen euro in het complex, waar ongeveer 150 mensen gaan werken.

De bestaande hallen van het voormalige munitiedepot worden omgebouwd tot indoor-camping. Er wordt momenteel gebouwd aan een heus ‘kastelen’-thema.Tevens wordt een aantal van de 150 munitiebunkers omgebouwd tot luxe bungalows. Het totale complex beslaat een oppervlak van ruim 135 hectare. In dit bosrijke gebied zullen diverse recreatieve voorzieningen in de plannen opgenomen worden, waaronder een overdekte kinderspeelstad, een zwemparadijs en een natuur- en recreatiemeer met strand.Een golfbaan maakt het Freizeitpark Itterbeck compleet. De opening van deze nieuwe onderneming is gepland voor 2007.

Reageer op dit artikel