nieuws

Veneca ondertekent convenant Overgewicht

Horeca

Veneca is één van de ondertekenaars van het convenant Overgewicht. Leidraad van dit convenant is het herstellen en bewaren van de balans tussen eten en bewegen. Binnen zes maanden volgt een gezamenlijk plan van aanpak om overgewicht en obesitas breed maatschappelijk aan te pakken.

De andere deelnemende partijen zijn: het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, Koninklijk Horeca Nederland, MKB-Nederland, NOC*NSF, VNO-NCW en Zorgverzekeraars Nederland.

Namens de Nederlandse politiek werd het convenant ondertekend door minister Hoogervorst en staatssecretaris Ross-van Dorp van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Ook in Nederland nemen overgewicht en ernstig overgewicht (obesitas) toe. Gemiddeld heeft 40 procent van de volwassen Nederlanders overgewicht en kampt 10 procent met obesitas. In de preventienota Langer Gezond Leven 2004-2007 heeft het kabinet zich ten doel gesteld de toename van overgewicht in Nederland een halt toe te roepen en voor kinderen er naar te streven de trend te keren.

Alle partijen gaan vanuit hun eigen rol de consument en andere betrokkenen benaderen voor een gezond levensstijl.

Reageer op dit artikel