nieuws

Verrassende nummer één in restaurant SpecialBite

Horeca

Geen Librije, Parkheuvel of Oud Sluis. Restaurantgids SpecialBite heeft zelfs geen plaatsje in de top-10 gereserveerd voor deze restaurants. De eerste uitgave van de gids met bijzondere restaurants staat vol met verrassingen. De nummer één uit de Top-100 van SpecialBite komt ‘uit de polder

Restaurant Het Ambracht uit Driel scoort het allerbeste. De gids roemt het Jeunes Restaurateurs D’Europe-restaurant om zijn ‘fantastische keuken, mooi interieur en unieke locatie.’

Tweesterrenrestaurant Beluga, in de gids ‘topper aan de Maas’ genoemd, staat op de tweede plaats in SpecialBite. Het biologische restaurant De Kas in Amsterdam derde. Verder maken De Engel (Rotterdam) en Groenland (Driebergen) de top-5 compleet.

Gerenommeerde restaurants uit andere gidsen moeten genoegen nemen met bescheiden positie. De Librije zien we terug op plaats dertien, Oud Sluis op plaats 21 en Parkheuvel in Rotterdam op 31. ‘Natuurlijk kun je hier fantastisch eten, maar mag het wat losser?’, vraag de gids zich af over de driesterrenzaak van Cees Helder.

Het is de eerste keer dat SpecialBite de ranglijst van bijzondere restaurants in tijdschriftvorm presenteert. De gids bevat 501 eetgelegenheden in Nederland en een paar in Antwerpen. De selectie van de restaurants kwam tot stand door liefhebbers van bijzondere restaurants. Deze maakten via SMS of via de website www.specialbite.com hun voorkeur bekend.

Top 20

1. Het Ambacht, Driel

2. Beluga, Maastricht

3. De Kas, Amsterdam

4. De Engel, Rotterdam

5. Groenland, Driebergen

6. Lambermon’s, Haarlem

7. Lute, Ouderkerk a/d Amstel

8. Goesting, Utrecht

9. ’t Ponkje, Woudsen

10. Balthazar’s Keuken, Amsterdam

11. Olivio, Harderwijk

12. Chocolat, Breda

13. De Librije, Zwolle

14. Da Vinci, Maasbracht

15. Oni, Den Haag

16. Blauw aan de Wal, Amsterdam

17. O Mundo, Wageningen

18. La Vallade, Amsterdam

19. Puck, Den Haag

20. Het Weeshuys, Geertruidenberg

Reageer op dit artikel