nieuws

Voedingscentrum: ‘Reclamegeld tegen overgewicht

Horeca

Het Voedingscentrum wil dat voedselfabrikanten één procent van hun reclamebudgetten steken in voorlichting over gezond eten. De stichting wil hiermee het probleem van overgewicht aanpakken. Dat heeft Voedingscentrum maandag gezegd.

‘Overgewicht dreigt een epidemie te worden, met grote gevolgen voor de volksgezondheid en de ontwikkeling van de zorgkosten. Nederland moet voorkomen dat het de Verenigde Staten achterna gaat’, aldus de stichting. Het Voedingscentrum vindt dat het ministerie van Volksgezondheid nauwelijks middelen inzet om deze epidemie te voorkomen.

Volgens het centrum besteden de voedingsmiddelenindustrie, de horeca en supermarkten jaarlijks honderden miljoenen euro aan reclame.

‘Overgewicht dreigt een epidemie te worden, met grote gevolgen voor de volksgezondheid en de ontwikkeling van de zorgkosten. Nederland moet voorkomen dat het de Verenigde Staten achterna gaat’, aldus de stichting. Het Voedingscentrum vindt dat het ministerie van Volksgezondheid nauwelijks middelen inzet om deze epidemie te voorkomen.

Volgens het centrum besteden de voedingsmiddelenindustrie, de horeca en supermarkten jaarlijks honderden miljoenen euro aan reclame.

Reageer op dit artikel