Wagamama opent derde vestiging

Noedelketen Wagamama opent in augustus de derde vestiging. Het restaurant komt aan de Vismarkt in Groningen. Afgelopen januari opende eigenaar Arjen Schrama ook al een vestiging in Antwerpen.

De formule van Wagamama is gebaseerd op het traditionele Japanse ‘ramenrestaurant’. De noedels bieden een snelle koolhydraatrijke maaltijd voor een lage prijs. De Londense bedenkers van Wagamama haalden dit Japanse eten uit de traditionele sfeer en plaatsten het in een extreem strakke, minimalistische omgeving. De eerste Wagamama opende in 1992 in de Londense wijk Soho de deuren. Zes jaar geleden veroverde ondernemer Arjen Schrama de licentie voor de Benelux.

De allereerste Nederlandse vestiging opende in 2000 op het Amsterdamse Max Euweplein de deuren. Inmiddels ontvangt Schrama daar jaarlijks 200.000 gasten, met pieken van 1000 op één avond. Een Wagamama heeft minimaal 400 m2, plusminus 150 stoelen en een enorme open keuken. Topvestigingen in Londen doen €5 miljoen jaaromzet. In Nederland en België is volgens Schrama zeker nog ruimte voor acht à tien vestigingen. De ondernemer heeft nu drie vestigingen: twee in Amsterdam en één in Antwerpen. Utrecht, Rotterdam en Schiphol staan op zijn verlanglijstje.