nieuws

Wapenvergunning voor toeristengidsen

Horeca

De gidsen van excursiebureau Van Aemstel Produkties in Amsterdam hebben van de gemeente een wapenvergunning gekregen om op de Wallen met een hellebaard rond te lopen. Dit middeleeuwse steekwapen, ooit gebruikt om ridders van paarden te spietsen, is bedoeld om dronken toeristen en agressieve junks en dealers af te schrikken.

Vanaf januari torsen vier gidsen een stalen hellebaard met zich mee als zij toeristen rondleiden, aldus directeur Raoul Serrée woensdag. De gidsen van Van Aemstel Produkties zijn sinds jaar en dag verkleed als schutters van de Nachtwacht. Overdag is dat geen probleem, maar in de avonduren deden zich een paar vervelende incidenten voor.

In 2003 besloot het excursiebedrijf daarom te stoppen met de avondtoers op de Wallen. In het kader van het Rembrandtjaar in 2006 wilde het bedrijf graag weer beginnen met de avondrondleidingen en vroeg het een wapenvergunning aan.

Reageer op dit artikel