nieuws

Ad van Geloven zelfstandig verder

Horeca

TILBURG (EK) – Snackfabrikant Ad van Geloven in Tilburg staat weer op eigen benen. Het bedrijf maakt na een management buy-out geen deel meer uit van het grondstoffen- en voedingsconcern Greencore. Deze Ierse onderneming gaf onlangs te kennen af te willen van de diepvriesdivisie van dochtermaatschappij Hazlewood, waartoe Ad van Geloven sinds 1989 behoorde.

De Tilburse snackproducent gaat verder onder de bedrijfsnaam Ad van Geloven bv. ‘Hiermee zijn we weer terug bij onze roots’, zegt commercieel manager Cees van Sprang. De onderneming blijft haar kroketten, bitterballen, bami- en nasisnacks, saté en loempia’s op de cafetariamarkt brengen onder de merknamen Ad van Geloven, Welten Snacks en Van Geloven. Voor het retailsegment handhaaft het bedrijf de merknaam Hebro.

Het management van Ad van Geloven vond in Gilde Participaties een investeringsmaatschappij die de buy-out mogelijk heeft gemaakt. Van Sprang: ‘Deze maatschappij is gelieerd aan de Rabobank, dat zich met haar beleggingen steeds nadrukkelijker oriënteert op de foodmarkt. Momenteel heeft Gilde alleen al in Nederland een portefeuille ter grootte van 3,7 miljard.’

Namens het management van Ad van Geloven zegt Cees van Sprang dat het bedrijf door de verzelfstandiging zijn positie op de Nederlandse en Belgische out-of-homemarkt verder zal kunnen uitbouwen. Geruchten als zou Van Geloven belangstelling hebben voor frikandellenproducent Van Lieshout, dat vorige maand door Iglo/Mora in de etalage werd gezet, wil Van Sprang bevestigen noch ontkennen. ‘Voor een mogelijke expansie is er een aantal opties. Het is nu echter nog te vroeg om namen te noemen.’

De verzelfstandiging kent geen gevolgen voor het personeelsbestand. Mede daardoor toont Van Sprang zich enthousiast over de geslaagde management buy-out. ‘Vanuit onze eigen cultuur en werkwijze kunnen we ons zonder inmenging van een Angelsaksische denkwijze nader profileren. Ad van Geloven is net als vroeger weer een echt Nederlands bedrijf met een stuk Brabantse gemoedelijkheid.’

Reageer op dit artikel