nieuws

BEM! laakt houding gemeente Haarlemmermeer

Horeca

De strijd tussen horecawaakhond BEM! (Bureau Eerlijke Mededinging) en de gemeente Haarlemmermeer over Olmenhorst Fruit BV in Lisserbroek is flink opgelaaid. Reden is een recente uitspraak van de Rechtbank Haarlem in één van de slepende conflicten.

BEM! laakt houding gemeente Haarlemmermeer

De Rechtbank Haarlem stelde deze week BEM! wederom in het gelijk, waardoor horeca-activiteiten bij Olmenhorst Fruit BV per direct beëindigt moeten worden. De gemeente Haarlemmermeer hanteert volgens BEM! allerlei trucs om het stopzetten van de tapkraan zolang mogelijk uit te stellen.

‘We worden keer op keer door de rechter in het gelijk gesteld en telkens komt Haarlemmermeer met nieuwe trucs op de proppen. Dit is de vierde uitspraak over De Olmenhorst’, aldus Arjan Hogervorst van BEM!

Hogervorst vervolgt: ‘Ditmaal ligt er een dwangbesluit met een achterlijk lange begunstigingstermijn tot 15 november 2007, terwijl de rechter in februari 2006 al heeft gezegd dat het gedogen echt niet door de beugel kan’.

De relatie tussen BEM! en de gemeente Haarlemmermeer is behoorlijk onderkoeld, getuige de e-mailwisseling tussen de strijdende partijen die op de internetredactie van Misset Horeca is beland.

De zaak Olmenhorst is één van de speerpunten van BEM! Vorige week behaalde BEM een fraaie zege in de strijd tegen een andere speerpuntzaak, die van de bierketen in Putten. De rechter besloot toen dat Putten de illegale bierketen in de gemeente moet aanpakken.

Eerdere berichten over BEM!

Reageer op dit artikel