nieuws

Broodjesketen Subway ‘promoot’ vreetfilm Super Size Me

Horeca

De film Super Size Me, waarin een acteur zich een maand lang vol gooit met drie maaltijden bij McDonald’s, blijft voor opschudding zorgen. Eerst was er een stortvloed aan reacties op de film, nu is er ophef over reclame-uitingen over de spraakmakende vreetfilm.

Subway is in Duitsland een campagne gestart waarin het consumenten waarschuwt voor de gevolgen van fastfoodvoedsel. De broodjesketen Subway promoot in haar campagne de film Super Size Me, om zo het eigen gezonde imago nog beter naar voren te laten komen. Subway heeft posters laten maken waarop een uitgedijde afbeelding staat van de Statue of Liberty met daaronder de tekst ‘Why are Americans so fat?’.

Dat is tegen het zere been van de ‘National Legal and Policy Center’. Deze overheidsorganisatie in de Verenigde Staten heeft zijn tanden gezet in de zaak en Subway aangesproken op het ‘aanvallen van Amerikaanse symbolen’. De National Legal and Policy Center is een onderzoek gestart.

Reageer op dit artikel