nieuws

Buitenhuis snacks in etalage

Horeca

Buitenhuis Snacks is te koop, zo bevestigt directeur Gerrit Brunnekreef. Aardappelverwerker LambWeston/Meier en snackfabrikant Coldfood zouden belangstelling hebben voor de fabrikant van minisnacks.

Voor het moederbedrijf van Buitenhuis (Smees Groep, autobedrijven) is de snackproductie geen kernactiviteit. ‘Bovendien willen ze cashen op hun twaalf jaar geleden gedane investering’, vertelt Brunnekreef. ‘Met Buitenhuis zoeken we een partner in de foodservice. Er is momenteel een “auction” (soort veiling) van het bedrijf aan de gang.’

LambWeston-directeur Guy Huybrechts zegt dat ‘zijn’ bedrijf regelmatig naar verschillende ‘mogelijkheden’ kijkt. ‘Maar ik dacht dat deze deal al gedaan was.’ Namens Coldfood zegt financieel directeur Ad van der Stok dat er geen bod op Buitenhuis is gedaan. ‘We hebben er wel naar gekeken maar de verwachte prijs was te hoog, momenteel hebben we geen belangstelling meer.’

Reageer op dit artikel