nieuws

Consumenten kopen vijf procent meer biologisch vlees

Horeca

De consumenten hebben vorig jaar 57,6 miljoen euro uitgegeven aan biologisch geproduceerd vlees. Dat is een groei van vijf procent ten opzichte van de afzet in 2005.

De bestedingen aan gangbaar geproduceerd vlees bleven gelijk. Daardoor is het marktaandeel van biologisch vlees gestegen van 2,2 naar 2,3 procent. Het biologische vlees wordt voor 48 procent verkocht in biologische slagerijen en ander speciaalzaken, blijkt uit de Bio-Monitor van Biologica.

Marktaandeel

Het marktaandeel van de supermarkten bedraagt 40 procent. Rundvlees heeft het grootste marktaandeel bij biologisch vlees. Daarvan is vorig jaar 20,7 miljoen euro verkocht. Aan biologisch varkensvlees hebben de consumenten 11,8 miljoen euro besteed en aan pluimveevlees 10,7 miljoen. De afzet van de overige vleessoorten besloeg vorig jaar 14,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel