nieuws

Cormet Schoolcatering wint Jaarprijs Voedingscentrum 2005

Horeca

Minister Hoogervorst van VWS heeft op 30 november de Jaarprijs Voedingscentrum 2005 uitgereikt aan Balance Food van Cormet Schoolcatering. Balance Food is een schoolcateringformule die zorgt voor een gezond en gevarieerd aanbod op middelbare scholen. De integrale aanpak maakt de gezonde keuze makkelijker en is daarmee een positieve stimulans voor een gezond eetpatroon van de schoolgaande jeugd.

Tijdens zijn toespraak onderstreepte de minister het belang van een brede aanpak van de overgewicht problematiek: “Alle betrokken partijen – overheid, bedrijfsleven en ook organisaties als het Voedingscentrum – nemen hun verantwoordelijkheid bij de aanpak van overgewicht. Iedereen ziet inmiddels wel in dat als we nú niks doen, we in de nabije toekomst met z’n allen bijna letterlijk door de vloer zakken.”

Uit het juryrapport: “De Nederlandse jeugd is een uiterst belangrijke doelgroep waar het gaat om het ontwikkelen van een gezond eetpatroon en preventie van overgewicht. Balance Food is een schoolcateringformule voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Via balie en automatenverkoop biedt het een gezond en gevarieerd aanbod, bestaande uit 75% voorkeurs- en middenwegproducten en 25% uitzonderingsproducten.

Bij het aanbod wordt gebruik gemaakt van een heldere en op de doelgroep gerichte ‘labeling’ via ‘smileys’. Hierdoor zien de jongeren direct of het gaat om een voorkeurs-, middenweg-, of uitzonderingsproduct. De voorkeursproducten zijn goedkoper dan uitzonderingsproducten en er wordt gewerkt met motiverende aanbiedingen. Hiernaast is er aandacht voor het geven van voorlichting en biedt Balance Food de mogelijkheid om in samenwerking met de school te werken aan een aantal dagen per jaar waarin gezond eten en gezond bewegen centraal staan.”

Reageer op dit artikel