nieuws

Italiaanse politie-sommeliers in strijd tegen wijnfraudeurs

Horeca

Vijfentwintig leden van de Italiaanse militaire politie zijn opgeleid tot sommelier, om beter uitgerust te zijn in de strijd tegen fraude in de wijnindustrie.

Italiaanse politie-sommeliers in strijd tegen wijnfraudeurs

De elite van de antifraude afdeling van de carabinieri deed kortgeleden examen bij de Italian Sommeliers Association, en zal nauw samenwerken met het anti-fraude bureau van de Europese Commissie.

Veel wijnfraude heeft een internationaal karakter, en de Italiaanse wijnpolitie heeft de eerste successen al geboekt, meldt de website Decanter.com.

In Denemarken en Duitsland is een bende fraudeurs opgerold die geld verdiende met nepwijnen van exclusieve Italiaanse wijngebieden als Barbaresco en Brunello, zegt Pasquale Muggeo, een van de nieuwbakken politie-sommeliers.

‘De mogelijkheden voor fraude zijn slechts beperkt door de grenzen van de menselijke fantasie’, meent Muggeo. ‘Wat we hebben geleerd kunnen we gebruiken om de wijnindustrie beter te helpen.’

Zijn team werkt undercover. ‘Helder blijven denken is de kern van undercover operaties’, zegt Muggeo. ‘Daarom zullen we tijdens ons werk niet drinken.’

Reageer op dit artikel