nieuws

Jaarbeurs en Compass sluiten joint venture

Horeca

Jaarbeurs Catering Services bv is met ingang van 1 oktober a.s. een joint venture aangegaan met Compass Group Nederland bv. Dit gebeurde door het nemen van een vijftig procents belang in Dutch Catering Association bv te Rotterdam. Dit bedrijf, handelend onder de naam Royal Dutch Catering Association (RDCA), is in 1999 ontstaan door een fusie tussen Frans Kuil Party- en Cateringservice bv en Taat & De Regt bv. Frans Kuil Party- en Cateringservice was al sinds november 1996 een volle dochter van Jaarbeurs catering Services. Taat & De Regt kwam in 1998 tot stand uit een fusie tussen de partycateraars Taat & de Regt en Bacchus & Co.

Compass Group Nederland nam op 1 oktober het vijftig procents belang over dat Bacchus Holding nu nog in RDCA heeft. Hiermee versterkt Compass, dat vooral bekend is als contractcateraar, zijn positie in de partycatering. In die tak van sport was Compass tot nog toe vertegenwoordigd met partycateraar Rosell & Van der Heijden.

In navolging van deze joint venture denken Jaarbeurs Catering Services en Compass Group Nederland hun samenwerking verder te kunnen uitbouwen. De aan RDCA verbonden labels zijn naast Taat & De Regt en Frans Kuil Events: Bonne Route, Sandwich Factory en Multi Kitchen. De eerste twee zijn specifiek gericht op de partycateringmarkt in respectievelijk de regio Rotterdam en Haaglanden.

Bonne Route richt zich op het leveren van maaltijden aan de transportsector (luchtvaartmaatschappijen en treinen). Sandwich Factory is actief als leverancier van broodjes, sandwiches en luncharrangementen bij bedrijven. Multi Kitchen tenslotte is producent van gerechten, waarbij de receptuur en presentatie in overleg met de opdrachtgevers wordt bepaald.

Reageer op dit artikel