nieuws

Maison van den Boer krijgt predikaat Koninklijk

Horeca

Koningin Beatrix heeft de cateraar Maison Van den Boer uit Veghel afgelopen vrijdag het predikaat Koninklijk verleend. Het familiebedrijf krijgt die titel ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum. Burgemeester Frankfort van Veghel heeft het predikaat en de bijbehorende oorkonde vrijdag overhandigd tijdens een feestelijk bijeenkomst in het Concertgebouw in Amsterdam.

Koninklijke Van den Boer Groep is als gevolg daarvan de nieuwe naam van de onderneming. Maison Van den Boer begon in 1906 als de bakkerswinkel van oprichter Gijsbertus van den Boer. Dat hij zijn spijzen bracht op de plek waar ze genuttigd werden was destijds een primeur. Het vormde de start van catering in Nederland, al was dat in de beginperiode op bescheiden schaal: het banket werd per bakkersfiets bezorgd.

Honderd jaar later floreert het bedrijf. Van den Boer mag veel prominenten in het hele land tot de klantenkring rekenen maar gaat daar altijd bijzonder discreet mee om. Het is publiek geheim dat ook de koninklijke familie tot de clientèle behoort. Op dit moment zwaait Noud van den Boer, de vierde generatie van de familie, de scepter over het bedrijf.

Reageer op dit artikel