nieuws

Gouden IJscoupe gewonnen door Tom Vaessen

Horeca

’De Gouden IJscoupe’ is gisteren op de IJsvak te Vianen gewonnen door Tom Vaessen van IJssalon Clevers uit Arcen. Met zijn ijscoupe genaamd Campania bleef hij oud-winnares Brigitte den Ouden van IJssalon Vivaldi uit Hoorn met zes punten voor. Zij werd met haar ijscoupe ‘Holland Experience’ tweede. Hekkensluiter van de Top-3 was Meike van de Poel van IJssalon Van der Poel uit Enschede. Zij bracht de jury in spirituele sferen met haar ijscreatie ‘Zen’. Na de prijsuitreiking kon winnaar Tom Vaessen nog maar twee woorden uitbrengen. ‘Hééééérlijk! Fantastisch!

Eigenaar Theo Clevers van IJssalon Clevers was zeer verguld met het behalen van dit mooie resultaat. ‘Gisteren had ik nog even de pest in. Ik was zeer teleurgesteld in de uitslag van ‘De Gouden IJsspatel’. Wij werden 63ste. En dat terwijl we toch echt het lekkerste ijsje hadden ingestuurd. De uitslag van vandaag maakt dat allemaal weer goed. Maar let wel, ook al waren onze deelnemers geen winnaars geworden. Voor mij zijn ze dat al iedere dag.’

De opdracht van vakwedstrijd ‘De gouden IJscoupe’ is om in zes minuten vier identieke ijscreaties te maken bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Een ijssoort diende in ieder geval frambozenijs te zijn. De creaties worden vervolgens door twee jury’s beoordeeld. Te weten de proefjury en de praktijkjury. De proefjury lette op structuur, presentatie, werkwijze, smaakcombinatie, hygiëne, productkennis en prijs/kwaliteitverhouding. De praktijkjury lette op voorbereiding, kleding, hygiëne en werkwijze. Dit jaar bestond de proefjury uit de volgende personen:

 • Maarten Colijn, voorzitter Fastfood & IJsbedrijven van KHN
 • Eric Klop, hoofdredacteur Snackkoerier en IJswijzer
 • Jan ten Tusscher, voormalig directeur Scholler Nederland
 • Yuquinda van der Broek, freelance-redacteur Horeca Journal
 • Thierry Kaminga, Meest Markante Horecaondernemer 2003
 • Els Punt, journaliste ANW Kampioen
 • Richard Theisen, H.M.S. Host Schiphol en winnaar Lekkerste Broodje van Nederland.
 • De winnaars konden rekenen op geldprijzen, oorkondes en natuurlijk een showbeker voor in de ijssalon.

  Tom Vaessen in actie tijdens zijn zes minuten van de wedstrijd.
  De winnende ijscoupe ‘Campania’ van Tom Vaessen.
  De jury ‘hard aan het werk’. Zij mochten maar liefst 25 coupes proeven!
  Alle deelnemers tijdens de prijsuitreiking. Wie zou er meest nerveus zijn geweest? 
  Tom Vaessen in juich-

  stemming.

  Eigenaar Theo Clevers van IJssalon Clevers was zeer verguld met het behalen van dit mooie resultaat. ‘Gisteren had ik nog even de pest in. Ik was zeer teleurgesteld in de uitslag van ‘De Gouden IJsspatel’. Wij werden 63ste. En dat terwijl we toch echt het lekkerste ijsje hadden ingestuurd. De uitslag van vandaag maakt dat allemaal weer goed. Maar let wel, ook al waren onze deelnemers geen winnaars geworden. Voor mij zijn ze dat al iedere dag.’

  De opdracht van vakwedstrijd ‘De gouden IJscoupe’ is om in zes minuten vier identieke ijscreaties te maken bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Een ijssoort diende in ieder geval frambozenijs te zijn. De creaties worden vervolgens door twee jury’s beoordeeld. Te weten de proefjury en de praktijkjury. De proefjury lette op structuur, presentatie, werkwijze, smaakcombinatie, hygiëne, productkennis en prijs/kwaliteitverhouding. De praktijkjury lette op voorbereiding, kleding, hygiëne en werkwijze. Dit jaar bestond de proefjury uit de volgende personen:

 • Maarten Colijn, voorzitter Fastfood & IJsbedrijven van KHN
 • Eric Klop, hoofdredacteur Snackkoerier en IJswijzer
 • Jan ten Tusscher, voormalig directeur Scholler Nederland
 • Yuquinda van der Broek, freelance-redacteur Horeca Journal
 • Thierry Kaminga, Meest Markante Horecaondernemer 2003
 • Els Punt, journaliste ANW Kampioen
 • Richard Theisen, H.M.S. Host Schiphol en winnaar Lekkerste Broodje van Nederland.
 • De winnaars konden rekenen op geldprijzen, oorkondes en natuurlijk een showbeker voor in de ijssalon.

  Tom Vaessen in actie tijdens zijn zes minuten van de wedstrijd.
  De winnende ijscoupe ‘Campania’ van Tom Vaessen.
  De jury ‘hard aan het werk’. Zij mochten maar liefst 25 coupes proeven!
  Alle deelnemers tijdens de prijsuitreiking. Wie zou er meest nerveus zijn geweest? 
  Tom Vaessen in juich-

  stemming.
  Reageer op dit artikel