nieuws

‘Onderzoek naar duurdere voeding nodig

Horeca

De sterke prijsstijgingen van brood en andere voeding in Europa zijn mogelijk overdreven, vermoedt de christendemocratische fractie in het Europees Parlement. Daarom moet er een onderzoek komen.

‘Onderzoek naar duurdere voeding nodig

De fractie vraagt de Europese Commissie om een onderzoek. ‘We moeten er zeker van zijn dat grote ketens hun dominante positie niet misbruiken via onredelijke prijzen voor voeding’, zei fractieleider Joseph Daul, zelf een boer uit de omgeving van de Franse stad Straatsburg.

Op zijn aandringen houdt het parlement dinsdag een debat over de situatie. De laatste maanden piekt de prijs van graan, door enkele mislukte oogsten en grotere vraag. Het leidt ook tot duurder veevoer. Vlees kan daardoor 30 procent duurder worden dan vorig jaar, raamde de Europese Commissie vorige maand.

Reageer op dit artikel