nieuws

Twentse horecakoning opgepakt voor verduistering

Horeca

De bekende Twentse horecakoning Henk T., voormalig eigenaar van restaurant De Rustende Jager in Bentelo, is opgepakt voor het achterover drukken van ten minste 13.000 euro. Het geld was afkomstig van de jaarlijkse Paasparty, waarvan de opbrengst naar lokale verenigingen zou gaan.

Twentse horecakoning opgepakt voor verduistering

Na de beschuldiging en aangifte in april dit jaar stortte T. geestelijk en lichamelijk in, en werd geruime tijd opgenomen. Deze week is hij aangehouden, schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Paasfeest

T. was als eigenaar van De Rustende Jager jaren medeorganisator van het succesvolle jaarlijkse paasfeest, waar zo’n vijfduizend man uit de hele regio op af kwam. Nadat hij het restaurant verhuurde bleef hij betrokken bij de organisatie, die nu in handen is van de nieuwe uitbater van het restaurant.

Het feest vindt plaats in een grote tent achter De Rustende Jager. De entree voor het feest bedraagt 7,50 euro, dat geld werd altijd opgeslagen in de kluis van het restaurant, echter zonder het te tellen.

Geteld

Omdat het vermoeden van verduistering bestond, werd dit jaar het geld voor- en achteraf geteld, en daarbij bleek dat zo’n 13.000 euro was verdwenen. Omdat dit al jaren aan de gang kan zijn, bestaat het vermoeden dat het totale bedrag dat T. ontvreemd zou hebben in de buurt van de 140.000 euro ligt.

Tubantia noemt Henk T. een gedreven en flamboyant horeca-ondernemer, die ook betrokken was bij de gezamenlijke catering in het Enschedese Arke-stadion en het Polman-stadion in Almelo. Daaruit trok hij zich terug. Eerder gaf hij aan hotels te willen bouwen in Bentelo en Enschede.

Reageer op dit artikel