Theeconcept wint Innovation Award

Theeconcept wint Innovation Award

2007 wordt ons jaar, aldus Richard Min en Jasper Hieselaar. De verraste Amsterdammers winnen de overall award van de zevende Horecava Innovation Award met hun product Bloomingteas, dat tot nu toe vooral in het hogere segment van de horeca verkrijgbaar is.

Bloomingteas bestaat uit jonge bladknoppen van de theeboom, die met een bloem ambachtelijk worden samengebonden en in bolvorm gedroogd. Als de bol in heet water komt, ontvouwt deze zich en komt ' tot bloei' en ontstaat een bijzonder stilleven. De presentatie van het theeconcept, met meerwaarde voor ondernemer en gast, speelt in op de belevingstrend.

De smaak is uitstekend, zegt juryvoorzitter Karel de Vos bij de uitreiking van de award. ,,De inkoopprijs is wat hoger, maar dat is het meer dan waard, want de initiatiefnemers gaan voor kwaliteit van deze pure Chinese witte thee.'' Bloomingteas is tevens winnaar in de categorie Food & Beverage.

Bij Interior & Design gaat Shots met de hoogste eer strijken. Shots staat voor een clubtable annex drankenconsole met plaats voor tien flessen drank. Een speels design en een verrijking van het horeca-interieur, stelt de jury over dit idee van de Eindhovense ontwerper Jan Paul Meulendijks.

Het servies-afrekensysteem Pabis gooit de hoogste ogen in de categorie Equipment. Dit innovatieve systeem van Pabst en Pabst is bedoeld voor de betaling van maaltijden en drankjes in bedrijfsrestaurants en kantines. Onder borden, schalen, bakjes en glazen bevindt zich een transponder met prijsinformatie. Het product speelt in op de trend van verdere automatisering in de cateringsector.

Bij Services wint Xs2Jobs, een online banenplatform voor hotels en restaurants in Amsterdam. Concurrerende horecabedrijven werken samen bij het zoeken van personeel. Het initiatief speelt in op de schaarste op de arbeidsmarkt.

Zie ook:

> Fotoreportage uitreiking Horecava Innovation Award

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.