nieuws

Hogeschool InHolland schrapt banen

Horeca

Hogeschool InHolland, waar onder andere de studierichtingen Leisure management, Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs en Food & Business worden verzorgd, schrapt banen. InHolland schrapt de komende twee jaar in totaal 150 banen.

Volgens bestuursvoorzitter Geert Dales zaterdag worden gedwongen ontslagen daarbij voorkomen.

Volgens Dales is inkrimping van het personeelsbestand onvermijdelijk, omdat het aantal leerlingen van de zeventien vestigingen van de hogeschool sinds 2002 is teruggelopen van 40.000 naar 32.500. ‘Er is daarom al jaren sprake van een overcapaciteit aan personeel.’

Dales, die bijna een jaar in dienst is als bestuursvoorzitter, zegt dat InHolland de komende twee jaar bijna dertig miljoen euro investeert om de ombuigingsoperatie te realiseren. ‘Daarbij staat de kwaliteit van het onderwijs voorop.’

Volgens de bestuursvoorzitter ligt het daarom niet voor de hand dat er onderwijsbanen verdwijnen, maar vooral ‘in de ondersteunende diensten’.

InHolland telt op dit moment ongeveer 2260 banen. Er werken zo’n 2900 mensen. Vanaf volgend schooljaar verdwijnen ook twee kleinere opleidingen in Haarlem, die voor medisch ingenieur en civiele techniek. Volgens Dales is de daling van het aantal leerlingen inmiddels tot staan gebracht. ‘De instroom gaat weer omhoog.’

Reageer op dit artikel