Servex pakt stationrestauraties aan

NS-dochter Servex gaat 54 restauraties op treinstations verbouwen. Reizigers moeten vanaf volgend jaar weer kunnen genieten van rust, bediening, een krantje, een kopje koffie of een verse maaltijd, zo laat Servex weten. Met de verbouwing zijn enkele miljoenen euro's gemoeid.

Gisteren is in Utrecht de verbouwing van de eerste stationsrestaurant begonnen. Eind februari moet die af zijn. Volgend jaar komen de restaurant in ’s-Hertogenbosch en Roosendaal aan de beurt. Op basis van de ervaringen met deze drie, maakt Servex plannen voor de verbouwing van de 51 andere restauraties.

De NS vindt dat na tien jaar de restauraties op de schop moeten. De huidige formule zou aan vernieuwing toe zijn. ‘Loop er eens binnen. Het interieur en die zelfbediening zijn gedateerd. Bovendien blijkt het uit klantenonderzoek, dat we met enige regelmaat laten uitvoeren’, aldus een woordvoerder in De Volkskrant.

De nieuwe restaurant in Utrecht krijgt een bar, inclusief bediening. Ook zijn er tv-schermen, voor nieuws en voetbal. Verder komen er zithoeken om te vergaderen of om in stilte te werken. Elke restauratie wordt een wifi-hotspot, zodat reizigers met een laptop draadloos kunnen internetten.

Servex is exploitant van diverse activiteiten op stations. Hieronder vallen de formules van onder meer Kiosk, C’est du pain, Pizza Hut en Wizzl.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.