nieuws

G7 adviseert ‘serveer geen foie gras

Horeca

De zeven gastronomische samenwerkingsverbanden (G7) hebben de 175 aangesloten toprestaurants geadviseerd ‘een terughoudend beleid’ te voeren ten aanzien van foie gras. Zij deden dit na overleg met de Stichting Wakker Dier.

Aanleiding is de dieronvriendelijke manier waarop foie gras tot stand komt. De G7 adviseren diervriendelijkere alternatieven op het menu te zetten, zoals ‘normaal geproduceerde’ ganzen en eendenpaté.

Wakker Dier had eerder aangekondigd actie te gaan voeren tegen restaurants die foie gras op het menu hebben staan. Om deze leverpaté te krijgen, wordt bij ganzen en eenden twee tot drie maal daags met een trechter een kilo mais door de strot geduwd. Hierdoor kan de lever in drie weken tijd tien keer zo groot worden. De dieren lopen volgens Wakker Dier door de manier van voeden verwondingen, infecties en botbreuken op. De G7 zijn het met Wakker Dier eens dat de productie van foie gras erg dieronvriendelijk is.

Reageer op dit artikel