nieuws

Kamerleden in actie tegen foie gras in eigen restaurant

Horeca

Drie Tweede-Kamerleden zijn een handtekeningenactie onder hun collega’s begonnen om foie gras van het menu van het restaurant van de Tweede Kamer te krijgen. Volgens SP-Kamerlid Van Velzen heeft ze samen met Eerdmans (LPF) en Waalkens (PvdA) sinds dinsdag dertig handtekeningen binnengehaald tegen de omstreden lekkernij.

De komende week verzorgt het Kamerrestaurant kerstdiners voor de fracties. Volgens Van Velzen is op verzoek van twee partijen ganzenlever op het menu gezet. De Tweede Kamer stelt dat het aan de fracties zelf is hun kerstmenu samen te stellen. Het Kamerrestaurant biedt in het assortiment nu een voorgerecht aan dat is gelardeerd met ganzenleverkrullen. Twee fracties hebben dit voor hun kerstdiner besteld. In het standaardassortiment van de restaurants komt de foie gras niet voor.

In de eerstvolgende vergadering na het kerstreces zal het Presidium van de Tweede Kamer bekijken of ganzenleverproducten helemaal uit de keukens van het parlement moeten verdwijnen.

Reageer op dit artikel