nieuws

Kamerleden ‘shaken’ eerlijke cocktails

Horeca

Kamerleden gaan donderdag cocktails maken voor het goede doel. Diederik Samsom (PvdA), Tineke Huizinga (ChristenUnie), Krista van Velzen (SP) en Kathleen Ferrier (CDA) zijn enkele politici die zo willen laten zien dat voedsel dat hier wordt gebruikt, gevolgen kan hebben in ontwikkelingslanden.

De politici gaan in op een uitnodiging van ICCO en Fairfood en maken ‘eerlijke’ cocktails met bananen en sinaasappelsap die volgens beide organisaties helpen bij de bestrijding van honger en armoede in ontwikkelingslanden. ICCO is een ontwikkelingsorganisatie die de positie van kansarme boeren en werknemers op fruitplantages wil verbeteren. Fairfood probeert consumenten via campagnes ertoe over te halen ‘faire’ producten te eten en drinken.

Reageer op dit artikel