nieuws

‘Komst Bush opsteker voor gastronomie

Horeca

De burgemeesters van Valkenburg en Margraten putten zich vrijdag uit in superlatieven om hun vreugde te laten blijken met het bezoek van de Amerikaanse president Bush begin mei aan hun gemeenten. Valkenburg beschouwt het bezoek als een ‘opsteker voor de lokale gastromonie’, aldus burgemeester C. Nuytens.

Margraten weet zeker dat de president komt omdat de bevolking zo haar best doet voor de Amerikaanse oorlogsgraven in die gemeente. Burgemeester H. van Beers van Margraten zei dinsdag persoonlijk door ambassadeur Clifford Sobel van de VS op de hoogte te zijn gesteld van het komende bezoek.

Met de komst van Bush hoopt de lokale overheid op een toeloop van toeristen en geïnteresseerden. Voor horecaondernemers kan de komst van Bush daardoor voor een flinke omzetverhoging zorgen. Vooralsnog gaat de politie ervan uit, dat de Amerikaan overnacht in Château St. Gerlach in Valkenburg en een bezoek brengt aan het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten. Deze plaatsen zullen speciaal beveiligd moeten worden, aldus een politiewoordvoerder.

Reageer op dit artikel