nieuws

RTL en SBS weigeren spotjes foie gras

Horeca

De commerciële omroepen RTL en SBS zenden geen spotjes uit van de Stichting Wakker Dier over foie gras. In de spotjes wilde Wakker Dier horecaondernemers en restaurantbezoekers bereiken om de afkeer tegen het gastronomische product te onderstrepen.

Wakker Dier is verbaasd over de houding van RTL en SBS. Zeker omdat publieke omroepen de spotjes wel uitzenden. Wakker Dier spreekt van ‘commerciële censuur ten gunste van kijkcijfers en adverteerdersbelangen.’ De stichting wijst in de spotjes op de dwangvoedering van eenden en ganzen om zo kwalitatieve foie gras te produceren.

Vorige week was Wakker Dier ook al in het nieuws. Toen meldde de stichting dat restaurant Le Cirque van Joop van den Ende en chef-kok Robert Kranenborg eenden- en ganzenlever onder druk van de menukaart heeft gehaald.

Reageer op dit artikel