nieuws

Vacatureaanbod horeca blijft dalen

Horeca

Het vacatureaanbod is in oktober voor de zesde opeenvolgende keer gedaald, zo blijkt uit cijfers van de Monster Employment index. De Index daalde in oktober met zes punten (164) harder dan in september. De sector horeca & toerisme daalde met 16 punten.

Vacatureaanbod horeca blijft dalen

De daling van de Index was in oktober in alle provincies merkbaar. In Noord-Holland daalde voornamelijk de sectoren accounting & belastingen en horeca & toerisme. In Noord-Holland en Friesland daalde de Index met respectievelijk 11 en 10 punten het meest. Administratie was in beide provincies de grootste daler. In Friesland waren dit HR en de bouwsector. In Groningen en Gelderland was de afname van het vacatureaanbod met -2 en -3 punten het kleinst.

‘De gevolgen van de wereldwijde financiële crisis op de arbeidsmarkt waren ook in oktober duidelijk merkbaar’, zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. ‘Al daalt het online vacatureaanbod nu al een half jaar, de krapte op de arbeidsmarkt is nog steeds aanwezig, getuige ook het lage werkloosheidscijfer.’

Reageer op dit artikel