nieuws

KHN-directeur: ‘Niet somberen

Horeca

De consument heeft aan het eind van de maand net zoveel in de portemonnee als een jaar geleden. We moeten niet te veel somberen. Dat was de boodschap van directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de officiële opening van de Horecava 2009.

KHN-directeur: ‘Niet somberen

Van der Grinten erkent dat het een lastig jaar wordt voor de horeca. Maar er zijn voldoende kansen, meldt de voorman van KHN tijdens zijn eerste Horecava in deze functie.

Ondernemers moeten naar hun kostenstructuur kijken en waar nodig ingrijpen, stelt Van der Grinten. Verder moeten ondernemers niet zeuren en schoppen tegen de overheid. Dit helpt niet, aldus de KHN-baas.

‘Elke dag na nu brengt ons dichter bij het economisch herstel. Het komt neer op stuurmanskunst van de ondernemer’, meldt Van der Grinten. Verdere kansen zijn volgens KHN ondernemersschap met een scherpe focus op innoveren, maatschappelijk ondernemen en het verleiden van consumenten door ze te verrassen.

Reageer op dit artikel