nieuws

La Place op station Apeldoorn alweer dicht

Horeca

Het experiment met La Place-vestigingen op stations is niet overal succesvol. De vestiging in Apeldoorn sluit vanwege uitblijvende klandizie de deuren.

La Place op station Apeldoorn alweer dicht

Dat meldt De Stentor. De vestiging hoorde in 2007 bij de eerste La Place-vestigingen die door NS-dochter Servex werden geopend. Het bedrijf is al langere tijd bezig met de ontwikkeling van stations tot toplocatie voor zowel horeca als detailhandel. Maxeda-formule La Place is een van de concepten die daarvoor landelijk wordt ingezet.

Volgens woordvoerder Michiel Jonker was voor de vestiging in Apeldoorn een dag met tweehonderd betalende klanten al een topdag. Er waren echter ook dagen dat er niet meer dan 45 klanten bij de kassa’s verschenen voor de ter plekke bereide maaltijden, shakes en dranken. De ruimte wordt herontwikkeld, met waarschijnlijk een andere bestemming dan horeca.

Reageer op dit artikel