nieuws

Horecapensioenen niet geïndexeerd

Horeca

De pensioenen in de horeca worden voorlopig niet geïndexeerd. Het Pensioenfonds Horeca & Catering denkt dat de maatregelen om niet te indexeren vooralsnog voldoende is.

Horecapensioenen niet geïndexeerd

Dat zegt Margot Zuidervliet van Pensioenfonds Horeca & Catering. ‘Het wettelijk hersteltermijn is van drie naar vijf jaar gegaan. Ons herstelplan wordt nu herzien. Een primaire maatregel is dat de pensioenen voor een periode van vijf jaar niet worden geïndexeerd’.

Het pensioenfonds zakte eind oktober 2008 door de 100 procent dekkingsgraad heen. Volgens de laatste vrijgegeven cijfers, eind december 2008, bedroeg de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Horeca & Catering 91 procent. De dekkingsgraad van een pensioenfonds moet volgens De Nederlandsche Bank minimaal 105 procent zijn.

‘We denken dat de maatregel om niet te indexeren vooralsnog voldoende is. We rekenen nu of er meer maatregelen nodig zijn. Voor 1 april moet ons vernieuwde herstelplan worden ingeleverd bij De Nederlandsche Bank’, aldus Zuidervliet.

Reageer op dit artikel