nieuws

Beste manager heeft wc schoongemaakt

Horeca

Hennie van der Most, zelf afgehaakt na drie jaar LTS, hecht geen waarde aan diploma’s van zijn personeel. ‘Mijn managers zijn kanjers. Maar ze zouden bij grote bedrijven niet aan de bak komen omdat er links of rechts een diplomaatje mist.

Beste manager heeft wc schoongemaakt

Horecaondernemer Van der Most stoort zich daar echter niet aan. ‘Ik kijk in eerste instantie naar wilskracht en enthousiasme. Heb veel liever een vriendelijke verpleegster aan mijn bed dan eentje met drie diploma’s en een chagrijnige smoel.’

Hotelbezetting 96 procent

‘De beste manager heeft achter de bar gestaan en de wc’s schoongemaakt. De manager van Preston Palace stond vroeger in de avonduren achter de bar van het zwembad waarmee ik in een schuurtje ben begonnen. Ze komt niet van de hotelvakschool, heeft geen diploma’s maar ze draait die tent voortreffelijk. Preston Palace heeft een bezettingsgraad van 96 procent. Dat zegt genoeg.’ Van der Most zegt dit in De Telegraaf. Deze krant maakte ook een videoreportage.

‘Doeners, daar moeten we het van hebben. We hebben nu veel te veel praters. Stuur je de praters drie weken naar huis, dan merk je er niets van. Doen de doeners drie uur niks, dan ligt je bedrijf stil.’

Reageer op dit artikel