nieuws

Ook rookverbod in Kroatië

Horeca

Vanaf woensdag geldt in Kroatië ook een rookverbod in de horeca. Diehad een half jaar respijt gekregen, maar dat is nu voorbij. Net als in andere publieke gelegenheden als ziekenhuizen en scholen is de sigaret in hotels, restaurants en cafés nu in de ban gedaan.

Ook rookverbod in Kroatië

De boetes die worden opgelegd aan personen die toch roken in een Kroatisch horeca-etablissement zijn niet mals. Overtreders riskeren een boete van maximaal 2100 euro. Op een terras of in een speciale rookruimte mag nog wel een sigaret worden opgestoken.

Restauranthouders en cafébazen aan de kust vrezen dat de maatregel slecht is voor de klandizie. De Kroatische kust trekt jaarlijks zo’n tien miljoen toeristen. Sommige daarvan verwachten juist veel overlast van rokers op terrassen.

Reageer op dit artikel