nieuws

Stuur grieperige medewerkers direct naar huis

Horeca

Werkgeversorganisaties worden door minister Klink van Volksgezondheid en minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken in een brief gesommeerd om werknemers, die vermoedelijk Mexicaanse griep hebben, direct naar huis te laten sturen.

Stuur grieperige medewerkers direct naar huis

Dit om verdere verspreiding van het virus onder collega’s te voorkomen. Werkgevers die vermoeden dat een medewerker griep heeft, moeten de medewerker direct vragen een huisarts te raadplegen.

Dat schrijven Klink en Ter Horst. De ministers verwachten dat de wereldwijde epidemie doorzet en dit najaar tot meer sterfgevallen zal leiden. Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn in ons land zeker 164 mensen besmet gerakt met het H1N1-virus, meldt De Telegraaf.

Reageer op dit artikel