nieuws

Verder afname online vacatures horeca

Horeca

Het online vacatureaanbod in de sectoren horeca en toerisme daalde in de maand juni met 5 punten in vergelijking tot een maand eerder. Dit blijkt uit een onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt.

Verder afname online vacatures horeca

Het totale online vacatureaanbod daalde in juni met 4 punten naar een niveau van 92 punten. Vergeleken met vorig jaar juni daalde de barometer zelfs 55 procent, dit is de grootste jaarlijkse afname sinds de start van de Index begin 2005. Het onderzoek heet voluit de Monster Employment Index en is een initiatief van Monsterboard.nl.

Toename

Enkele sectoren vertoonden een stijging van het vacatureaanbod, waarvan de gezondheidszorg & sociale dienstverlening en de publieke sector met respectievelijk 7 en 6 punten het sterkst toenamen.

Economische crisis

‘Al verschijnt er af en toe een voorzichtig teken van mogelijk herstel van de economie, de Nederlandse werkgevers heeft dit nog niet overtuigd. Zo blijkt uit cijfers van het CBS dat een kwart van de Nederlandse bedrijven heeft aangegeven inmiddels te hebben gesaneerd’, aldus Diana Krieger van Monsterboard.nl.

Reageer op dit artikel