nieuws

Horecavacatures in juli gestegen

Horeca

Na een daling van vijftien maanden laat het vacatureaanbod in juli voor het eerst weer een lichte stijging zien, zo blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. Horeca en toerisme laten een stijging met 8 punten zien.

Horecavacatures in juli gestegen

Het online vacatureaanbod steeg met 1 punt naar een niveau van 93 punten en lijkt hiermee enigszins te stabiliseren. Acht sectoren vertonen een stijging, waarvan de index voor de gezondheidszorg met 32 punten aanzienlijk meer toenam dan de rest. Het aanbod in de gezondheidszorg is nu 4 procent hoger dan in juli vorig jaar. Ook de Index van de juridische sector (+10), onderwijs (+9), horeca en toerisme (+8), transport en logistiek (+8) en landbouw en visserij (+8) steeg aanzienlijk.

Diverse provincies vertoonden in juli een stijging van het vacatureaanbod. Zeeland steeg het meest. De Index nam er met 5 punten toe. Hiermee laat de provincie het kleinste verschil met vorig jaar zien; de Index staat er 13 procent lager dan in juli 2008. Noord-Holland laat de grootste afname zien; de Index staat er 62 procent lager dan een jaar geleden.

De Europese Index daalde in juli wel, met 1 punt. De Index staat daarmee 40 procent lager dan in julie 2008. De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Monsterboard.nl, onderdeel van Monster, is gevestigd in Amsterdam. Op de site staan 26.000 vacatures en ruim 850.000 CV’s. Per maand kent de site bijna 1,2 miljoen bezoekers.

Uit gelijktijdig gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat het aantal openstaande vacatures in de horeca juist is gedaald. In juni 2009 bedroeg het aantal 30 openstaande vacatures per duizend banen. Dat is flink minder dan de 55 van een jaar geleden.

Reageer op dit artikel