nieuws

Nieuwjaarsfeest Rotterdam kan doorgaan

Horeca

Het nieuwjaarsfeest bij de Erasmusbrug in Rotterdam kan dit jaar gewoon doorgaan. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb vrijdag gezegd voor de camera van RTV Rijnmond.

Nieuwjaarsfeest Rotterdam kan doorgaan

De burgemeester van Rotterdam twijfelde na het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland, twee maanden geleden, of er nog wel een nieuwsjaarfeest in de stad kon worden georganiseerd. Het bevrijdingsfeest in Rotterdam, ook aan de voet van de Erasmusbrug, ontaardde dit jaar ook al in geweld.

Het nieuwjaarsfeest kan nu doorgaan onder strengere veiligheidsmaatregelen. Zo moet het publiek een entreebewijs op naam hebben en wordt het schenken van alcohol aan banden gelegd. ,,Ook cameratoezicht en preventief fouilleren zijn ingrediënten waar we aan denken”, aldus Aboutaleb, die liet weten zelf ook naar het feest te zullen gaan.

Reageer op dit artikel