nieuws

Van der Valk meer controles VWA

Horeca

De restaurants van Van der Valk kunnen rekenen op meer controles van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Dit blijkt uit gegevens de die VWA deze week heeft gepubliceerd.

Van der Valk meer controles VWA

Ook de ketens Bagels & Beans, Domino’s Pizza, Kentucky Fried Chicken en Smullers kunnen vaker bezoek van een inspecteur verwachten. Dit blijkt uit de controlestatus van 33 restaurantketens op de website van de VWA.

Samen met Van der Valk vallen de genoemde bedrijven in de categorie ‘oranje’ van de VWA. Een bedrijf komt in deze categorie wanneer minder dan 90 procent van de filialen aan de eisen voor voedselveiligheid voldoet. Bedrijven met het stempel ‘oranje’ krijgen extra controles bij meer filialen.

De resultaten van de steekproeven zijn op het hoofdkantoor van de ketens besproken. De restaurants hebben ‘de opdracht gekregen verbetering aan te brengen in alle filialen’, aldus de VWA. De controles vonden plaats tussen 24 maart en 18 april vorig jaar.

Van de 33 ketens die gecontroleerd zijn, vielen er 28 in de categorie groen, wat wil zeggen dat meer dan 90 procent van de filialen aan de eisen voor voedselveiligheid voldoet. Geen enkel bedrijf kreeg het stempel ‘rood’.

Nog voor de zomer publiceert de VWA de resultaten van veertien andere restaurantketens.

Reageer op dit artikel